Espoon Tikka ry

Espoon Tikka on Espoon Kaitaalla ja Iivisniemessä toimiva virkeä, paikallinen ja hyvinvoiva urheiluseura. Nykyisin toiminta on keskittynyt jalkapalloon ja naisjumppaan, sekä talvikaudella futsaliin.

Ensin suunnitelmissa oli tehdä Espoon Tikasta senaikaisen Iivisniemi-seuran (nykyisin Iivisniemi-Kaitaa -seura) urheilujaos, mutta lopulta, vuonna 1969, päätettiin perustaa oma urheiluseura.

Tikan seura tarjoaa nuorille ja lapsille reipasta yhdessäoloa ja hyvän, monipuolisen ja liikunnallisuutta tukevan harrastuksen. Seuran nimi valittiin tarkoituksellisesti sellaiseksi, ettei se rajoita toimintaa liikaa tiettyihin lajeihin.

Espoon Tikan aloittaessa seuratoimintaa päälajina oli jääkiekko ja vähän jalkapalloa siinä sivussa. Vuosien kuluessa on pelattu lisäksi mm. lentopalloa. Nyt päälaji on jalkapallo ja lisäksi naisten voimistelua pääsee harrastamaan omassa seurassa. Vuonna 2015 Tikan miesjoukkue teki historiaa nousemalla 3. divari-tasolle ensimmäistä kertaa seuran historiassa.

Kaikentasoisille ja monen ikäisille uusille jalkapallosta kiinnostuneille löytyy useimmiten paikkoja joukkueissa. Myös uuden joukkueen perustaminen käy pienessä Tikan seurassa helposti.

Seura tarjoaa jokavuotisten yleisurheilu- ja tekniikkakilpailun, sekä jalkapallokoulun puitteissa toimintaa muillekin kuin Tikkalaisille. Kaikki ovat tervetulleita näihin tapahtumiin.

Yhteistyötä on vuosien mittaa ollut Iivisniemen alakoulun, Kaitaan yläkoulun sekä lukion kanssa. Kaikki pelissä jalkapallotapahtumat ovat uusi keväällä 2009 aloitettu koko koulua liituttava toimintamuoto. Tarkoituksena jo yhteistyö myöa alueen päiväkotien kanssa esim. päiväkotitunnin muodossa.

Espoon Tikassa ja kaikissa joukkueissa pidetään yllä ”Kaikki Pelaa” – periaatetta. 100 % toteuttaminen on haasteellista, mutta tästä tavoitteesta ei ole silti luovuttu.

Jokaisella on paikkansa Tikan seurassa.

www.espoontikka.fi