Tarinoiden Kaitaa-kirjan uusi laajennettu painos on nyt myynnissä

Iivisniemi-Kaitaaa-seuan kustantamasta Tarinoiden Kaitaa-kirjasta on julkaistu uusi lajennettu painos.

1. ja 2. painoksessa vuonna 2005 oli 134 sivua tarinoita, 3. ja 4. painoksessa vuonna 2010 oli 180. Uudessa painoksessa tarinasivuja 0n 192.

Sivumäärät ovat lisääntyneet, koska olemme lisänneet tarinoita. Uusimmissa painoksissa on siis edellisen painoksen tarinat + uusia tarinoita. Kirjaa on nyt painettu yhteensä 1250 kappaletta.

Tarinat perustuvat noin 100 henkilön muistelmiin ja yli 250 valokuvaan ja piirrokseen. Tarinat kuvaavat elämää Hannuksessa, Hannusjärvellä, Hyljelahdessa, Iivisniemessä, Kaitamäessä ja Finnoossa.

Kirjan tarinat kertovat eri aikakausista:
* Maanviljelyksen ja kartanoiden kausi
* Huviloiden aika 1800-luvun lopussa
* Kesämökkien kausi 1930-luvun puolivälistä lähtien
* Evakkojen sijoittuminen Karjalasta ja Porkkalasta 1940-luvun jälkipuoliskolla *Aluemme varhaisimmat kaupat ja postijakelun alkaminen
* Rintamamiestonttien kaavoittaminen alueelle 1950-luvulla
* Kartanot myivät ensimmäiset omakotitontit – alkoi pysyvän omakotiasumisen aika
* 1960-luvun lopulla syntyi Iivisniemen kerrostalolähi
* 2021 vamistuu uuden ”lähiön”, Finnoo,n ensimmäiset kerrostalorakennukset.

Lisäksi kirjassa kerrotaan ajasta ennen maanviljelyksen alkua, liikenneyhteyksistä ja bussiliikenteen historiasta; seurakunnan paikallisesta toiminnasta, kouluasioista; Espoon Tikasta ja Iivisniemi-Kaitaa –seurasta.

Tarinoiden Kaitaa -kirjan voi ostaa 20 € hintaan Sannin Herkkupuodista, Iivisniemi-Kaitaa-seuran tapahtumissa sekä tilaamalla osoitteesta ikspuhjohttaja@gmail.com. Lisäksi kirjaa myydään satunnaisesti  ”pop-up” -periaatteella eri puolella Kaitaata. Tästä tiedotetaan yhdityksen Facebook-sivuilla ”Kaitaa Kaikille”.